El socorrisme com a professió de futur

curso socorrista barcelona aquasos catalunyaEl socorrisme com a professió sempre ha pecat d'una alta estacionalitat. Si pensem en un socorrista el primer que se'ns ve a la ment és la seva actuació en una platja o una piscina oi?

La clau, desestacionalitzar la professió i deslocalitzar l'activitat

Si vols fer del socorrime la teva professió i que deixi de ser una feina estacional has de plantejar el formar-te, una bona opció pot ser el especialitzar-te com a socorrista aquàtic, en totes les seves variants, platja, piscines, rius... per tal de cobrir la gran època vacances de l'estiu.

Això et proporcionarà el menys 4 mesos d'intensa activitat. Si vius en una zona pròxima al mar, trobar aquest tipus de treball no et resultarà difícil. Hi ha una gran demanda, sempre que tinguis els permisos i la formació adequada.

L'arribada de l'hivern

Amb l'arribada del fred toca desestacionalitzar l'activitat i en alguns casos també deslocalitzar la teva residència, però no sempre.
Com a exemple a espanya amb una orografia més que complicada és fàcil trobar activitats de muntanya a pocs quilòmetres del mar. Des senderisme a escalada o muntanyisme. Podria ser una bona idea que et formis en salvament en activitats de muntanya.

Les estacions d'esquí

Les pràctica dels esports de neu és una altre gran oportunitat. Si vius a prop d'alguna estació d'esquí i vols fer d'aquesta activitat la teva professió no desaprofitis l'oportunitat, tant com a guia, a l'igual que com socorrista hi ha moltes oportunitats laborals si comptes amb la formació adequada.


El repte de la formació en socorrisme

La formació com a socorrista permet saber com reaccionar en una situació d'emergència. A mode d'exemple:

- Analitzar una situació i jutjar la gravetat d'un accident
- Protegir la víctima
- Alertar els serveis d'emergència
- Controlar una situació de risc
- Tractar amb una persona inconscient
- Donar una primera solució transitòria a una ferida