Banyar-te després de dinar no et talla la digestió

corte de digestion mito socorristas catalunyaUna cosa que les nostres mares ens repetien fins a la sacietat. El tall de digestió

Podem afirmar que això no és tal com sempre es diu, però si és una cosa que pot passar i fer que perilli la nostra vida. Hi ha dos fenòmens que si estan relacionats amb la digestió: la hidrocució i l'aparició de marejos.

Podem afirmar que això no és tal com creiem, però si és una cosa que pot passar i fer que perilli la nostra vida. Hi ha dos fenòmens que si estan relacionats amb la digestió: la hidrocució i l'aparició de marejos.

La hidrocució es produeix per un canvi sobtat de temperatura al cos, el que pot passar quan tenim molta calor i ens capbussem ràpid en l'aigua freda de la mar o de la piscina. Això provoca una reacció dels vasos sanguinis i per tant flueix menys sang a el cervell, el que pot originar un desmai.

 

Tot això ens podria portar a un xoc tèrmic i entrar en parada cardiorespiratòria, per la qual cosa és una cosa molt perillosa. Cal destacar que no només passa amb la digestió, sinó també amb qualsevol canvi de temperatura brusc.

Respecte l'aparició de marejos, després de dinar l'organisme transmet major flux sanguini a l'estómac per poder fer la digestió, però quan ens banyem el ritme cardíac es fa més lent i es contrauen els vasos sanguinis perifèrics, per la qual cosa arriba menys sang a l'estómac . Això fa que no es pugui fer bé la digestió i provoqui marejos, vòmits i nàusees.

Per evitar això només s'ha d'anar a poc a poc acostumant a el cos a la nova temperatura i a l'aigua, d'aquí que ens haguem de mullar la cara, el coll, el clatell, etc. abans d'entrar a l'aigua, encara que si s'ha menjat amb abundància recomana esperar abans d'entrar al mar o la piscina.