Els socorristes no som els cuidadors dels nens

nensPares que fan la migdiada, o que van al bar mentre els seus fills deambulen sense cap protecció per les vores de la piscina, o nadons de tres anys que accedeixen sols a instal·lacions de parc aquàtics destinades a adults...

Més d'una vegada hem hagut d'actuar i a la poca estona ens hem tornat a trobar el nen en les mateixes circumstàncies, però passejant amb el seu germà gran. Hi ha famílies que es creuen que el socorrista és el cuidador del seu fill.

El més important és que els pares estiguin sempre amb els seus fills, perquè no pots fiar la seguretat dels teus fills a l'atzar, o al socorrista, que és un professional que ha de vigilar espais on de vegades conviuen més de cent o dues-centes persones nedant a la vegada.

Per posar un exemple, a la temporada 2018 ens vam trobar amb una situació greu. Un nen inconscient al fons de la piscina, amb principi d'ofegament. Per fortuna, el vam treure del fons i ho vam aconseguir estabilitzar.

Tot va ser en uns segons i no van haber seqüeles que lamentar. Perquè aquesta és l'altra cara de la moneda. Les seqüeles neurològiques de les persones, en aquest cas els nens, que han pogut estar privats d'oxigen durant uns minuts.

Un altre aspecte que hem de destacar son les entrades a l'aigua de forma incorrecta, que afecten, principalment, al col·lectiu adolescent. Entrar de cap en zones de poca profunditat pot tenir conseqüències nefastes. Ens referim al risc de patir una lesió medul·lar greu. El nostre consell és que sempre, sempre, sempre, abans de llançar-se, investiguin si cobreix o no cobreix més de 1.50 metres.