Aquasos

piscina abrera aquasos socorristesL’empresa igualadina de serveis Aquasos Serveis Integrals, torna a guanyar el concurs de Salvament i socorrisme aquàtic presentat per l’ajuntament d’Abrera.

Enguany la licitació que engloba els socorristes de les piscines cobertes d’Abrera (Complex Aquàtic Municipal CAM) i les piscines exteriors del municipi ha estat adjudicada a Aquasos, la mateixa empresa que porta 6 anys realitzant el servei.

D'aquesta manera es dona continuïtat al servei anual del CAM, amb el personal fix que cobreix tot l’horari de la piscina coberta i aportant el personal necessari a l’estiu, on es presta el servei de juny a setembre a les piscines municipals.

 cam abrera socorristes aquasos

En aquesta publicació et parlarem sobre el flotador de rescat i repasem els seus orígens i història.

En l'actualitat, aquests dispositius tenen llums de posicionament o tires reflectores i una alta investigació quant a materials que faciliten els rescats però…

Quin n'és el seu origen?

En algunes pintures i gravats bèl·lics datats els anys 800-900 a.C. s'observen soldats creuant rius a la meitat de les seves batalles amb dispositius flotants. De la mateixa manera, quan l'home es va llançar al mar a la recerca d'altres terres feia servir blocs de fusta per mantenir-se a la superfície. Encara que no tenien res a veure amb el flotador de rescat.

La primera referència al flotador de rescat

La primera referència que tenim d'una cosa semblant als dispositius amb què comptem avui dia es remunta a l'any 1691. Una revista anomenada Acta Eruditorum publicava una imatge on apareixia un home al costat d'un dispositiu flotant en forma de flotador. Ocupava un volum considerable, tenia una frontissa en un dels seus extrems i comptava amb dues nanses, una a cada costat, que permetien a la persona agafar-s'hi. També podem apreciar que en no conèixer materials amb una flotabilitat adequada, el que fabricaven era una estructura buida de grans dimensions per crear un dispositiu flotant.

Més endavant en 1851, John Ross, un capità anglès va fabricar un flotador de rescat utilitzant suro. Des d'aquell moment aquesta eina va obtenir un protagonisme important en tota mena d'embarcacions.

Avui dia el flotador de rescat està implantat a la majoria de piscines, platges i instal·lacions aquàtiques, sent obligatori a moltes d'elles i passant uns controls de resistència i qualitat molt exhaustius. Això fa que ens adonem del protagonisme que ha tingut en milers de rescats i la importància d'aquesta eina al món del salvament i socorrisme.

Actualment aquests dispositius estan fabricats de polietilè i farcits d'escuma de poliuretà per facilitar els rescats garantint-ne i maximitzant-ne l'efectivitat.

socorristes catalunya salvament piscines platjes hidroterapiaLa hidroteràpia és una tècnica terapèutica que es basa en l'ús de l'aigua com a mitjà de tractament. Des de fa segles, l'aigua ha estat considerada un element curatiu i revitalitzador, i s'ha utilitzat amb finalitats terapèutiques en moltes cultures al voltant del món.

La hidroteràpia s'utilitza per tractar una gran varietat de condicions, com ara lesions musculars, artritis, fibromiàlgia, dolor d'esquena i problemes circulatoris, entre d'altres. Aquesta tècnica és especialment efectiva per alleujar el dolor i la inflamació, ja que l'aigua té propietats relaxants i antiinflamatòries.

A més a més, la hidroteràpia pot ser utilitzada per millorar la salut mental i emocional, ja que la sensació d'estar immers a l'aigua pot ser molt reconfortant i relaxant per a moltes persones. Així mateix, la hidroteràpia pot millorar la flexibilitat i l'equilibri, ja que l'aigua proporciona resistència suau i suport al cos.

 

Hi ha moltes formes diferents d'hidroteràpia, com ara banyar-se en aigua calenta o freda, utilitzar jacuzzis o banyeres d'hidromassatge, fer exercici en una piscina o fer un massatge subaquàtic. Cada forma de hidroteràpia té diferents beneficis i pot ser adaptada per tractar condicions específiques.

Per a moltes persones, la hidroteràpia és una forma segura i eficaç de tractament per alleujar el dolor, millorar la mobilitat i millorar la qualitat de vida.

A més a més, la hidroteràpia és una opció de tractament relativament segura per a moltes persones, ja que és molt suau i no té efectes secundaris greus. No obstant això, com amb qualsevol tractament, hi ha algunes precaucions que cal prendre.

Per exemple, si tens problemes cardiovasculars o hipertensió, és important que parlis amb el teu metge abans de provar la hidroteràpia, ja que l'aigua calenta pot afectar la pressió arterial i el ritme cardíac. Així mateix, si tens ferides obertes o irritacions de la pell, és possible que la hidroteràpia no sigui adequada per a tu.

La hidroteràpia també és molt popular entre els esportistes i atletes, ja que pot ajudar a alleujar la tensió muscular, prevenir les lesions i millorar la recuperació després de l'activitat física intensa.

Una altra forma de hidroteràpia és l'aquateràpia, que és una teràpia d'exercici realitzada en una piscina. L'aquateràpia pot ser molt beneficiosa per a persones amb problemes musculoesquelètics, ja que l'aigua proporciona un entorn segur i de baix impacte per realitzar exercicis que millorin la flexibilitat, la força i l'equilibri.

aquasos sabadell 1El passat dia 4 de març, Aquasos va participar en la fira primera fira de Recerca de treball que es fa a Sabadell, a través de la Regidoria de Treball i empresa de Sabadell.

Juntament amb altres empreses i centres formatius, Aquasos va exposar l'oferta de treball per la temporada d’estiu 2023 per als llocs de manteniment, control d’accés i administració de les 5 piscines públiques de Sabadell.

Durant la fira es va donar cita a més de 35 sol·licituds de persones en recerca de feina que es van donar d’alta al servei d’ocupació de l’ajuntament de Sabadell, els quals van tenir l’oportunitat de portar els seus currículums i accedir a la selecció de les ofertes les quals tindrem obertes fins al 28 d’abril.


ENVIA'NS EL TEU CURRÍCULUM

 

 

 

aquasos-sabadell-1_1024x768.jpgaquasos-sabadell-2_1024x768.jpg

logo aquasos nou

 

Us presentem la nova imatge d'Aquasos, molt més fresca i actual, utilitzant tons de color blau que recorden l'aigua, la piscina, el mar, llocs on som especialistes salvant vides.

A més dels serveis ja coneguts, oferim servei integral d’instal.lacions, control d’entrades, serveis de monitors i servei de lloguer i venda de tot tipus de material relacionat amb el món de les piscines, socorrisme i salvament. Com sempre la formació està relacionada amb Aquasos i tothom es pot formar en salvament i socorrisme, SVB i DEA i primers auxilis. 

 

CONTACTEU AMB NOSALTRES

serveis aquasos socorristes

CONTACTEU AMB NOSALTRES