Portar els nens a la piscina a l'hivern reforça la salut i la immunitat

nens ninos ninas piscina cubierta invierno socorristas catalunyaQue la natació és un dels esports més saludables i complets que existeixen és una cosa comunament coneguda, però, encara hi ha la creença que és una pràctica exclusiva de l'estiu ja que en estacions fredes com l'hivern, pot resultar contraproduent per a la nostra salut i la dels més petits.

A l'article d'avui volem enderrocar aquests mites que encara se segueixen escoltant a la nostra societat sobre si la piscina és recomanable o no a l'hivern per als nens. Segurament hauràs escoltat frases del tipus: “a l'hivern no porto els meus fills a la piscina perquè no es posin malalts”, “si els portes tindran més refredats”, “si el teu nen és asmàtic és contraproduent”, etc. Doncs bé, al contrari del que sol pensar, que els nens acudeixin a la piscina a l'hivern és un hàbit molt saludable que a més potencia el seu sistema immunitari evitant grips, refredats i qualsevol altra malaltia.

Pulmons lliures i oxigenats

Quan un nen es fica a l'aigua, una de les primeres habilitats que adquireix és aprendre a respirar de manera profunda. Aquesta acció promou que el líquid cefaloraquidi flueixi a través del cos contribuint a una millor oxigenació global tant al cervell com a la sang. El resultat en els petits és una respiració i pulmons més nets on serà més difícil que el moc s'instal·li, per la qual cosa es redueixen les possibilitats d'infeccions respiratòries.

I si el meu fill és asmàtic, també és recomanable portar-lo a la piscina?

Per descomptat que sí. Alguns professionals mèdics desaconsellen l'estada prolongada de nens asmàtics a la piscina no perquè aquesta empitjori la seva salut sinó per l'exposició al clor i altres substàncies irritants que els podrien provocar un brot asmàtic. És per tant molt beneficiós acudir amb aquests nens a piscines més naturals d'aigua salina, exemptes de clor i altres substàncies químiques com les que tenim a Penguins (tractem l'aigua amb sal i raigs UV MP perquè estigui sempre sana i lliure de clor sintètic .). Un medi aquàtic, respectuós, càlid i humit és ideal per millorar aquesta condició.

La piscina potencia la seva immunitat i espanta els refredats

A l'era actual on l'estrès forma part del nostre dia a dia, també els més petits en pateixen les conseqüències. L'estrès és un dels factors que més deteriora la capacitat del sistema immunitari per la qual cosa la piscina és una tècnica terapèutica excel·lent. Relaxant cos i ment les seves defenses estaran més actives protegint-lo davant de virus o bacteris.

Redueix el risc de lesions

Practicar esport en un medi aquàtic tot l'any redueix considerablement les possibilitats que el teu fill pateixi una lesió articular o muscular com sí que passa amb altres tipus d'activitats físiques. A més a més en el cas dels nens, contribueix a l'òptim creixement d'ossos i grups musculars.

Segons els darrers estudis pediàtrics: “La natació a la infància beneficia la salut del nen enfortint el seu sistema cardiorespiratori, psicomotor i immunitari.”

Acudir amb el teu petit a la piscina tot l'any reforça l'hàbit esportiu de seguir nedant en un medi calent encara que fos molt fred. A més, els nadons se senten com peix a l'aigua ja que la seva dificultat per moure's en un medi sec desapareix a la piscina potenciant la seva motricitat.

Alguns beneficis més:

- Millora la psicomotricitat.
- Contribueix al desenvolupament per a les seves habilitats de supervivència.
- Entrena la resistència, força, velocitat i flexibilitat.
- Educació postural. La correcta alineació vertebral.
- Millora les funcions cognitives.
- Augmenta la seva autoestima, seguretat i autonomia.


Com veus, són molts els avantatges de portar els teus nens a la piscina a l'hivern.