Per què s'entelen les ulleres de natació?

socorristas piscina playa barcelona gafas de natacion empañadasO millor dit, s'entelen totes les ulleres de natació? En aquesta publicació us volem parlar sobre aquest problema, amb el qual ens enfrontem a piscines, llacs, platges, etc…

El primer, és respondre a la gran pregunta, s'entelen totes les ulleres de natació?

Si. Les ulleres vénen de fàbrica amb un recobriment anti-baf a la part interna d'aquestes que pot ser més o menys durador, hi ha fabricants que els incorporen el doble de protecció i a la llarga duren més, però hi ha molts factors que afecten la durada de la protecció.

Però, per què es produeix el baf a les nostres lents?

Es produeix per condensació a causa de la temperatura originada pel nostre cos, la de l'aigua i l'exterior. Les èpoques de l'any en què més es nota és a l'hivern i a l'estiu, a causa dels canvis bruscos de temperatura, per comprovar-ho simplement us poseu les ulleres “encara que estiguin completament entelades” i no us les traieu, comprovareu que nedant entre 20 i 40 minuts automàticament a poc a poc anirà desapareixent el baf de l'ullera; això és perquè s'iguala la temperatura corporal, la de l'aigua, l'ambient i així deixa de condensar-se l'aigua.

Alguns consells perquè no s'entelin tant i ens durin més són:

• Mai passar els dits, tovalloles, paper o qualsevol altra cosa o objecte per la cara interna de les ulleres.
• No esbandir les lents a la piscina, abans de posar-nos-les, perquè ajudem així a perdre la protecció antibaf, a causa del clor de l'aigua.
• Un cop col·locades no estar aixecant-les i posant-les damunt del front; cal deixar-les col·locades i no treure-les fins a finalitzar l'entrenament perquè en posar-les al front, la suor i el clor contribueixen a perdre la protecció anti-baf.
• Un cop acabat l'entrenament esbandir amb aigua per treure'ls el clor i deixar-les assecar.

Quan la ullera ha perdut totalment la protecció, l'únic que funciona és comprar un esprai antibaf i aplicar-lo a la cara interna de la lent, segons les instruccions del fabricant. Al mercat hi ha multitud de marques, és qüestió de provar la que més us agradi, nosaltres aconsellem que no porti res d'alcohol, perquè en cas de no aclarir-les bé ens molestarà els ulls.

Un altre consell més barat, és donar-li un salivàs a cada part de l'ullera, però la primera opció és la més eficaç.